حتما شما هم با انواع اکستنشنهای مختلف در طول روز سر و کار دارید. از اکستنشنهای مربوط به کارهای روزمره، مثل چک کردن قیمت دلار و … گرفته، تا ترجمه سریع متون انگلیسی و …
همین اول کار بگم که منظورمون از اکستنشن، در واقع همون extention در مرورگر کروم و add ones در مرورگر فایرفاکسه.
توی این پست، میخوام کامل در مورد اکستنشنهای سئو تکنیکال باهاتون صحبت کنم. اکستنشنهایی که کمتر کسی شاید ازشون خبری داشته باشه و جاهای دیگه کمتر شنیده باشید، اما بسیار کاربردی، مهم و درجه یک هستند. پس با من تا انتهای این پست همراه باشید.
اکستنشن های سئو تکنیکال
1. اکستنشن java script switcher
این اکستنشن، برای روشن و خاموش کردن جاوااسکریپت به کار میره، هم نسخه فایرفاکس داره هم کروم. در واقع کاربرد این اددانز اینه که شما بتونید نحوه عملکرد وبسایتتون در سمت کلاینت رو، با روشن و خاموش بودن جاوااسکریپت مقایسه کنید و اگر متوجه مشکلی شدید، به سمت رفعش قدم بردارید.
2. افزونه link redirect trace
مگر میشه متخصص سئو باشید و سر و کارتون به ریدایرکت ها نخوره؟ یکی از مهمترین مواردی که همواره برای سلامت صفحاتتون باید چک کنید، همواره بررسی استتوس کد یو ار ال هاست. بارها برای خودم در پروژه های مختلف پیش اومده که از طریق همین یو ار ال، متوجه وجود مشکلات ناگهانی شدم و سریع حلشون کردم.
این افزونه کمک میکنه قدم به قدم، وضعیت یو ار ال های ریدایرکت شده رو بررسی کنید و اگر احیانا مشکلات مرتبط با redirect chain داشتید، بتونید از این طریق حلشون کنید. پیشنهاد میکنم حتما از این مورد استفاده کنید.
لینک بررسی افزونه برای کروم و فایرفاکس
3. افزونه View rendered source
افزونه محبوب من! از قصد توی ردیف سوم اوردمش که فقط کسایی که این محتوا رو کامل میخونن بهش دسترسی داشته باشند! ( خخخ. شوخی کردم! )
فوق العاده کاربردی و کمک کننده است این افزونه. میتونید متوجه نحوه رندرشدن کدهای وبسایتتون قبل از ساخت نسخه دام بشید. در واقع چیزی که کراولرها در اکثر مواقع بهش توجه میکنند، نسخه Raw شماست، یعنی جایی که هنوز هیچ جاوا اسکریپتی Execute نشده. اگرچه همواره صحبت هایی مبنی بر اینه که گوگل روز به روز داره با سایت های جاوااسکریپتی مهربون تر میشه!، اما من معتقدم اینکه چه هزینه ای رو برای گوگل، برای کراولینگ صفحاتتون میتراشید خیلی مهمه و همواره باید سریع و بهینه باشید، بدون نیاز به جی اس، المان های اصلیتون رو همواره نشون بدید به گوگل…
یه نکته مهم که باید حواستون باشه اینه که این افزونه، احتمال داره شما رو به اشتباه بندازه، چرا که ممکنه شما سایتی رو ببینید که کلا همه چیزش توی نسخه دام داره نمایش داده میشه و فکر کنید خوب دیگه اون سایت مشکل داره! ولی نکته ای که باید توجه کنید، اینه که اون سایت ممکنه داینامیک رندرینگ باشه یا از سایر روش های رندرینگ استفاده کنه. خلاصه فقط به این ابزار اکتفا نکنید.
4. افزونه Web vitals
یکی از افزونه های real time برای بررسی سریع وضعیت فیلد دیتاهای سایت شماست. این ابزار میتونه در لحظه، به شما بگه که وضعیت وبسایت مد نظرتون، از لحاظ سه متریک اصلی lcp , fid , cls به چه شکلیه. در وقتهای دولوپ و توسعه و تغییراتی که در صفحه لحاظ میکنید، این مورد میتونه خیلی کمک کننده باشه …
5. افزونه core web vitals
وضعیت cls و lcp شما رو، با خط کشی در اطراف المانهایی که دارند روی این 2 تا متریک تاثیر میذارن به شکل قابل توجه و کمک کننده ای مشخص میکنه. بسیار به درد بچه های سئو تکنیکال و دولوپرها میخوره. بیشترین استفادهای که من از این ابزار کردم، برای بررسی cls صفحات بود.
6. افزونه Web developer
یکی از کاملترین افزونههای موجود در کل اینترنته! تقریبا هر کاری بخوایید میتونید با این افزونه انجام بدید، کارهایی از قبیل :
- روشن خاموش کردن جاوا اسکریپت
- نمایش جزییات لینکهای موجود در صفحه
- نمایش تگ های alt همه تصاویر
- مشخص کردن div elements
- مشخص کردن css
- مشخص کردن انکرها
- و …
این چندتا موردی که بهتون معرفی کردم، بدون اغراق شاید حاصل تست و بررسی بیش از هفتاد هشتاد تا اکستنشن بوده. خیلی از اکستشن ها یا کار نمیکنند، یا بعد از یه مدتی دیگه پشتیبانی نمیشن یا کلا پریمیوم هستند و باید بعد از یه بازه ای پول بدید! این مواردی که گفتم، حاصل تجربیات دست اول خودم بود. امیدوارم به کارتون بیاد، بدون اینکه دوره ببینید، میبینید که خیلی چیزهای رایگان برای یادگیری هست، بماند که همین اکستنشن ها هم براش دوره برگذار میشه … 😁
موفق باشید.
مهدی عسگری. مهرماه 1402